19 januari 2014

Badrum och tvättstuge-inredning

Förra helgen blev det ett besök till Ikea, framför allt för att kika på handfatskommod och badrumsspegel till ovanvåningen. Men eftersom det säkert var ett år sedan vi var där sist så fanns det mycket annat att titta på också. Vi fördjupade oss i tvättstugeinredningen som i praktiken är Ikeas nya köksserie Metod som lanserades i höstas. Bland annat fastnade vi för en diskho (Numerär) som är extra djup (63,5 cm) som är särskilt framtagen för tvättstugan. Användbart tror vi.

Under diskhon kommer det rymmas en del källsortering för sånt som inte hör hemma naturligt i kökets källsortering - t ex glödlampor, batterier och tidningar.

När vi kom hem började vi "inreda" tvättstugan med hjälp av Ikeas inredningsprogram "Köksplaneraren". Det kommer bli najs att kunna gömma smutstvätten bakom luckor samtidigt som den sorteras i trådkorgar. 


I badrummet en trappa upp är vi eniga om att det blir kommoden och handfatet Hemnes/Rättviken med tillhörande badrumsskåp i vitt. De är 1 meter breda och kommoden har två rymliga lådor med praktiska fack.








Tyvärr har spegeln inte inbyggd belysning, men det löser vi med lampor på sidorna om spegeln och eventuellt även med en liten egen lösning á la Björn med en smal ljusslinga ovanför spegeln.


Kunde inte låta bli att titta på inredningsmöjligheter för vårt dressing-room också, men det får bli ett senare kapitel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar