17 augusti 2013

Man får inte ha bråttom

I slutet av juni fick vi äntligen iväg bygglovsansökan till kommunen. Tyvärr var inte kommunen helt nöjda utan ville ha kompletteringar. Största "problemet" var att de inte såg det som acceptabelt att fylla upp och höja marknivån med som mest 1,6 meter på sina ställen. Igår kom A-hus med ett nytt förslag där vi som mest fyller upp tomten med 1 meter. Istället får vi ha 0,6 meter högre kantelement i husgrunden mot sjösidan. Slänten mot närmsta grannen har också ritats "snällare" så att det inte blir en så skarp sluttning.



Kommunen gillade inte heller att stödmuren bakom garaget (mot grannen) hamnade så pass nära tomtgränsen, så på nya ansökan har A-hus flyttat in hela garaget inkl mur 1 meter ytterligare från gränsen.


Slutligen tyckte inte kommunen att det fanns 130 cm diameter framför toalettstolen på bottenvåningen (man måste kunna komma runt med en rullstol på toaletten enligt bygglagen). Men det hade vi faktiskt redan tänkt på så där handlar det om en missuppfattning (förhoppningsvis).

Nu håller vi alla tummar så att kommunen accepterar vår nya ansökan. Vore ju trevligt att få komma igång med själva byggprocessen snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar