29 september 2014

Hallen har fått en trappa

På fredagsmorgonen var vi på besök i huset igen. Hallen har förvandlats från en byggplats till drömhallen. Trappan är helt klar inklusive räcken. Den grå "mattan" är bara temporära stegskydd (trappstegen är också vita).


Det lilla förrådet under trappan är på plats med dörr och allt. All pärlspont är uppe och pardörren med blå glasprismor är monterad mellan hall och vardagsrum. Lite lister kvar att måla vita bara.





 I köket har knopparna på lådor och skåp skruvats fast. Kyl och frys samt diskmaskin står där de ska.





Utomhus har balkongerna mot sjösidan fått golv och räcken, saknas en överliggare bara.



I helgen har vi äntligen blivit av med alla Ikea-paket med tvättstugeinredning som barrikaderat vårt vardagsrumsgolv sen i juni. Dessutom var det dags att köra över tvättställen med kommoder och badrumsskåp eftersom det i princip är färdigkaklat i bad och duschrum. Totalt tre vändor med bilen blev det.

En hel dag gick åt till att montera alla Ikea-möblerna. Tur att det inte var ett helt kök! Men nu står i alla fall allt monterat i förrådet och väntar på att komma på plats i huset.

Även kakelsättarna jobbade helg. De var där och la marmorgolvet i badrummet och Marrakesh-golvet i lill-toan. Ska bara fogas också. Nu saknas bara golv i tvättstuga och hall.

Om Gud vill och Ramonas barn är friska (vår handläggare hos kommunen) så kommer kommunen på onsdag för ett sista besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar