21 maj 2015

Gult är fint

Nu var det länge sedan senaste inlägget på bloggen och hög tid att berätta vad som hänt sen sist. De senaste tre veckorna har vi haft målare här som hjälpt oss att grunda och måla huset. Nu är det på sluttampen, klart allra senast imorgon fredag. Efter lite detektivarbete i närområdet har vi hittat en ljusgul nyans som vi gillar. Inte för skrikig, inte för mörk och inte för blek. Tycker vi i alla fall ;)

Förstubron och balkongerna får förbli omålade till nästa år eftersom de är tryckimpregnerade och målar man dem för tidigt så kommer färgen inte få något bra fäste utan lossna inom ett par år. Vi är visa av erfarenhet där.

Snickarna har varit och satt upp dekorationen på nocken som saknades vid leverans. Nu är den på plats på alla fyra sidor av huset.




Trädgården spirar på sjösidan. En månads hårt slit med underarbete för gräsmatta har nu resulterat i små gröna fjun. Miljarders stenar grävdes upp, befintlig äng vändes på (vi grävde upp och vände på översta lagret 20-30 cm), och slutligen körde vi in 15 ton gräsmattejord med skottkärran.Man får väl säga att vi har haft tur med vädret och sluppit vattna så mycket (även om regn aldrig är särskilt kul).

Det är min man det, som fotar sin hårt arbetande fru medan han själv sitter och dricker öl...
Så här såg det ut 27 april när underarbetet var klart och gräsfröna nysådda. Och stubben till höger är det som är kvar efter en gigantisk sak som Björn slagits med. Lite kvar innan vi kan göra rabatt där också.



Idag 21 maj finns det lite gräs! 


3 kommentarer:

  1. Hej!
    Vilken färg använde ni till huset?
    Den är otroligt fin!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Vilken färg använde ni till huset?
    Den är otroligt fin!

    SvaraRadera
  3. Tack!
    Möjligen lite sent svar, men här kommer det:
    Woodtex täcklasyr
    Gul färgkod: S0515-Y
    Bryts ur Bas 1.

    SvaraRadera