20 november 2013

Vitvaror beställda

I måndags besökte vi Siemens show room i Solna där man kan boka tid för att få rådgivning inför valet av vitvaror.Vi hade försökt läsa på innan och hade en lista över vilka modeller vi trodde skulle passa oss bäst, men efter tips från Sofie på Siemens tänkte vi om på flera av våra val. Vi fick många bra tips och har insett att det hänt en hel del teknikmässigt de senaste 10 åren.

I köket kommer vi ha en induktionshäll, även om det kommer innebära att praktiskt taget alla våra kastruller behöver bytas ut. Men den energi och tid vi spar får bekosta nya kastruller. Det kommer säkert ta tid att lära sig hantera den eftersom man inte är van vid att hällen blir varm direkt, men det ska bli skönt att kassera vår vattenkokare som sjunger på sista versen.
HB33G1240S

Eftersom vi är bortskämda med två ugnar idag så vill vi gärna ha det även i fortsättningen. En annan finess vi vant oss vid är att ha en digital termometer i stora ugnen, något som är perfekt när man inte gillar genomstekt kött. Vår lilla ugn har även den fördelen att den blir varm jättesnabbt (stor skillnad mot den stora). Men dagens ugnar blir tydligen snabbt varma oavsett om de är små eller stora. Det finns heller inga små ugnar som inte samtidigt är en mikro, en så kallad kombiugn. Så det blir en stor ugn och en kombiugn.
HB84K552S
Eftersom induktionshällen finns på köksön så måste vi ha en frihängande fläkt. Den ska ha en bra effekt som gör att vi undviker matos och lukt i vardagsrummet eftersom det är öppen planlösning.
LF98BA540
Kyl och frys är numera smalare invändigt än för 10 år sen eftersom man strävar efter så energisnåla skåp som möjligt och måste isolera sidorna så mycket vilket tar utrymme. Sen är det digital styrning av temperatur istället för de vred vi är vana vid. Annars inga extravaganser, vi lägger pengarna på andra detaljer :)

GS36NVW30
Diskmaskinen har fått Bäst i test av Råd och Rön flera år i rad, har låg ljudnivå och Vario-speed som innebär att man kan välja ett snabbprogram som bara tar en timme. Då använder maskinen mer vatten, men å andra sidan använder maskinen aldrig mer än 10 liter per diskning så det är ju inte mycket att bråka om.
SN45M205SK
Sist men inte minst, tvättmaskin och torktumlare. Dagens maskiner väger tvätten, vilket har nackdelen att du inte kan köra maskinen tom eller med ett enda plagg då maskinen kräver ett visst antal kilo för att börja jobba! Men maskinen blöter tvätten innan den väger den. Kommer den fram till att tvätten väger för lite stannar trumman! Bra ur miljösynpunkt, och säkert inget problem när man vet om det.
WM14Q461DN
 Eftersom vi ytterst sällan torktumlar vår tvätt hade vi tänkt oss billigaste tänkbara torktumlare. Det blev denna:
WT44C101DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar