28 juni 2014

Förstukvisten klar


I torsdags hade vi möte med kommunen och vår kontrollansvarige ute på bygget. Kommunen gör ett arbetsplatsbesök för att se att allt ser ut att vara under kontroll (vilket det var) och nästa de gång de kommer blir troligen i oktober för ge ett inflyttningstillstånd.

Snickarna hade hunnit bli klara med vår förstukvist (så när som på plåttaket som plåtis kommer och fixar senare tillsammans med andra plåtarbeten).


Även balkongerna på baksidan är på gång nu, saknas räcken och golv än så länge.




I övrigt var det full fart inne i huset. Innerväggar hade delvis kommit på plats på ovanvåningen för badrum, gym och dressing room. Leveransen av pärlspont har kommit i veckan, så snart kan de börja sätta upp den i alla tak. Förra veckan levererades vårt golv från Kährs som ska ligga i undervåningen, men det lär dröja en stund innan det är på plats.


24 juni 2014

Heldag på Ikea

Idag har vi köpt tvättstugeinredningen och fick med oss det mesta hem från Ikea i en fullastad bil. Bänkskivan, som behöver en ursågning för tvätthon och som även ska limmas fast på skivan, kommer levereras i mitten av juli tillsammans med några delar av inredningen som var slut i lager.

Många platta paket blev det och med tanke på att det här bara är en bråkdel av vad som hade krävts för ett helt kök är vi glada att vi valde ett exklusivare kök som kommer färdigmonterat från Kungsäterkök i september.

När vi väl monterat ihop alla delar så kommer det se ut så här i tvättstugan (tillkommer så klart tvättmaskin, torktumlare och luftvärmepump). Det som står med ryggen till i bild är städskåpet.








17 juni 2014

Carporten på plats

Nu har det gått ett tag sen senaste blogginlägget, mest för att det som hänt inte varit så revolutionerande att visa upp på bild. Men förra veckan satte man igång med vår dubbelcarport - och nu saknas i stort sett bara tegel och en dörr samt fönster på förrådsdelen.

9 juni



12 juni


16 juni - hängrännor på plats och första raden av tegel


Björn har även påbörjat ett vedförråd av lastpallar och spillvirke från bygget!


Själv har jag grävt bort grässvål för att påbörja underarbetet till en framtida rabatt.