13 juni 2013

Köksritningen klar

Nu börjar det hända en hel del saker. Vi har skrivit avtal med en kontrollansvarig: efter tre offerter från olika personer och koll av referenser bestämde vi oss för Gunnar Sundqvist.

Och igår kom ritningarna på köket från Helena på Kungsäterkök. Några små frågetecken som ska rätas ut bara, sen ska de iväg till A-hus i Kungsbacka så att de kan fortsätta med underlaget för bygglovet.

Så här fint kommer det bli! Här har du matplatsen i ryggen, öppningen till höger leder till vardagsrummet. Balken i mitten av taket kommer så klart vara vit och mindre synlig och alla spottarna i taket är inte heller överenstämmande med verkligheten. På köksön blir det en marmorskiva i carrara, spis i mitten och en rund vask inne vid väggen.Vi har valt många lådor istället för skåp eftersom det är lättare att nå alla saker i en utdragbar låda.


På bilden nedan har du fortfarande samma perspektiv, men nu med köksön i ryggen. Här ska Björn stå och diska ;) med utsikt mot gatan (men det är trädgården han kommer se mest eftersom det är en bit till vägen). Diskbänken är extra djup (80 cm) så att man har mer utrymme att ställa saker på. Till vänster om köksskåpet kommer det bli öppna hyllor modell lantkök där man kan ställa porslin som används regelbundet och annat pynt. På väggarna blir det vitmålad pärlspont och till vänster i bild ser du en bit av vårt stora skafferi som man kan gå in i. Till höger, bakom kylen, finns en dörr som leder till hallen.


Här nere har vi diskbänken i ryggen och tittar mot köksön och matplatsen med sjöutsikt! Nu vill man bara att bygget ska komma igång, men semestertiderna lär inte skynda på projektet.